Poziv za učešće na 8. Naučno-stručnoj konferenciji sa međunarodnim učešćem ‘ODRŽAVANJE 2024’

 

Poziv za učešće na 8. Naučno-stručnoj

konferenciji sa međunarodnim učešćem ‘ODRŽAVANJE 2024’ 

20.-21.11.2024., Zenica

 

Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici objavio je poziv za učešće na 8. Naučno-stručnoj konferenciji sa međunarodnim učešćem ‘ODRŽAVANJE 2024’ koju ovaj fakultet realizuje sa partnerskim institucijama i fakultetima: Ministarstvo za privredu Zeničko- dobojskog kantona, Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore, Inženjerski fakultet Harran Univerziteta Şanlıurfa u Turskoj, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Planirano vrijeme održavanja Konferencije je 20. i 21. novembar 2024. godine u Zenici.

Radovi objavljeni i prezentirani na ovoj konferenciji štampaju u Zborniku radova koji ima svoju štampanu i elektronsku verziju (http://www.odrzavanje.unze.ba/zbornici/index.php), a čija je indeksacija dostupna u EBSCO bazi podataka. Na prethodnih 7 konferencija, cijeneći značaj i doprinos svih zaslužnih, obavljeno je više od 400 radova od strane više od 500 autora. Svi radovi podliježu adekvatnoj proceduri recenziranja.

U okviru konferencije ‘ODRŽAVANJE 2024’ planirano je održavanje i Okruglog stola na temu: ‘Održavanje i Industry 4.0 – nove (digitalne) tehnologije za modernu industriju / modernizacija kurikuluma za savremeno obrazovanje inženjera prema okvirima evropskog obrazovnog prostora i potrebama privrede’.

 

Više informacija o načinu registracije i učešću možete preuzeti u nastavku: